Mihin Tablet-tietokonetta voi käyttää?

Tablettia voi käyttää muistiinpanovälineenä, tehdä mutta powerpoint-tyyppisiä esityksiä, kuvata videoita, tehdä animaatioita, käyttää sanakirjasovelluksia sekä monenlaisia oppimispelejä. – Oikeastaan, mitä pidempään sitä juttua on tutkinut, sitä isompi määrä löytyy hyödynnettävää sisältöä.
Usein tablet-tietokoneita onkin kahta eri mallia: versio joka toteuttaa internet-yhteyden WIFI:n vaikutuksesta sekä versio mikä käyttää sekä WIFI- niin että 3G-yhteyttä. Monen tabletin kohdalla on käytännössä ainoastaan WIFI-yhteys mitä onkin mahdollista käyttää jos lähistöllä onkin WIFI-tukiasema. Mikäli haluat käyttää nettiä riippumatta WIFI-yhteydestä, kandee valita malli missä onkin 3G-tuki. Ennenkuin saat käyttää internet-yhteyttä, kannattaa valita operaattori minkä tarjoaa tarvittavan yhteyden. Moni operaattori tarjoaa oikeastaan myös tablet-PC laitteen sisältäviä sopimuksia. Kannattaa varmistaa että sopimuksen yhteydessä saa tiedon kuinka merkittävästi nettiä voikin käyttää ja tiedostoja ladata, niin että lisälaskuista ei tule ikäviä yllätyksiä.

Jotta tablet-tietokoneen käyttämisestä voi mahdollisimman paljon irti, onkin hyvä ottaa selvää jota eri oheislaitteita tabletin käyttämiseen tarvitaan. Tablet-PC:t ovat todella herkkiä ja ne vahingoittuvat kevyesti. Myös näytönsuoja onkin suositeltava, sillä se suojaa naarmuuntumiselta.
Taulutietokoneiden suosion kasvu oo suoraan pois kannettavien tietokoneiden myynnistä. Tabletit ovat lisänneet tietokoneiden käyttäjäkuntaa. Kannettavien tietokoneiden myyminen on minkä tapauksessa laskussa. Kotekin mukaan kannettavien tietokoneiden myyminen taantui tammi-syyskuussa 8 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.